A magyar serdülő asztalitenisz válogatott újabb sikereinek örülhettünk a héten. Imre Leila és Nagypál Csilla páros eddig még soha nem nyert aranyat nemzetközi versenyen, de a lignanoi Pro Tour viadal utánpótlás viadalán ez is megtörtént.  A magyar lányok a francia Marion Chomis, Roza Soposki duót legyőzve álltak fel a dobogó legmagasabb fokára.
 
A fiúk versenyében Heiszman Henrik és Majoros János Bence kettős a nyolc közé jutását a szlovák Samuel Kaluzny és Tomas Kopanyi duó akasztotta meg.
 
Az egyéni viadalokon Nagypál Csilla a kanadai Catherine Dauplaise-t és a francia Malaurie Mathieu legyőzésével jutott a legjobb a 8 közé, ahol azonban Cristiana Dumitrache öt szettes, kemény küzdelemben akadályozta meg a negyeddöntőbe jutását. Csilla hiába vezetett az olasz asztaliteniszezővel szemben még a harmadik szettnél, a helyiek versenyzője végül fordítani tudott.
 
Imre Leilát a nyolcaddöntőben állította meg a román Adina Diaconu, aki végül a harmadik lett ezen a tornán.
nagypal-csilla_imre-leila_olasz-pro-tour.jpg
A magyar serdülő asztalitenisz válogatott újabb sikereinek örülhettünk a héten. Imre Leila és Nagypál Csilla páros eddig még soha nem nyert aranyat nemzetközi versenyen, de a lignanoi ITTF Pro Tour viadal utánpótlás viadalán ez is megtörtént.

Bővebben ...

bben az évben Kecskemét adott otthont az Újonc, Serdülő és Ifjúsági Asztalitenisz Országos Bajnokságnak. A három napos rendezvényen a csütörtök volt az újonc korosztály versenye, ahol a Dunaharaszti MTK is érdekelt volt Pató Anna személyében.
 
Anna a főtáblán először Drabant Anitát, majd Szilas Flórát győzte le 3:1, illetve 3:0 arányban. Ezzel bekerült a nyolcaddöntőbe, ahol Nagypál Mártával kellett megküzdenie a négyesdöntőbe jutásért. A későbbi harmadik helyezett szolnoki kislánynak azonban sikerült Annát megállítania, 3:1 arányban legyőzve őt. Anna ezzel újabb 24 ranglista pontot gyűjtve nem csak megerősítette a 9. helyét a kiemelési ranglistán, hanem közelebb is került a 7. és a 8. helyezett vetélytársaihoz a február végi álláshoz képest.
 
Újonc lány eredmények
 
Hartbrich Leonie Statisztika Petőfi SC
Fehér Orsolya Ágota CSS Marosvásárhely
Nagypál Márta Jászkun Volán SC Szolnok
Korda Kitty Statisztika Petőfi SC
 
Újonc fiú eredmények
 
Heiszman Henrik  KSI SE
Molnár István Patrik Jászkun Volán SC Szolnok
Nguyen Duc Dániel Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub
Both Levente MALÉV Sport Club
 
A pénteki nap a serdülőké volt.
 
Serdülő lány eredmények:
 
Nagypál Csilla Jászkun Volán SC Szolnok
Imre Leila Erika Univer-KTE Kft.
Hartbrich Leonie Statisztika PSC
Nagypál Márta Jászkun Volán SC Szolnok
 
Serdülő fiú eredmények
 
Böhm Gábor TURRIS SE Sopron
Kramarics Gergő Balatonfüredi FC
Majoros János Bence Nyírbátori ASE
Molnár István Patrik Jászkun Volán SC Szolnok
 
A szombati nap nem csak az ifjúsági korcsoporté volt.
 
Ifjúsági lány eredmények:
 
Nagyváradi Mercédesz Postás SE
Hepke Johanna Statisztika PSC
Fuderer Dalma Szekszárd AC
Fülöp Szilvia Egri ÁFÉSZ SC
 
Ifjúsági fiú eredmények:
 
Lakatos Tamás KSI SE
Szita Márton Celldömölki VSE-MÁVÉPCELL
Ecseki Nándor Budaörsi SC
Szudi Ádám Jászkun Volán SC Szolnok
 
Minden tisztelet a rendezőknek, akik nem csak országos bajnokságot rendeztek, hanem olyan nagynevű asztalitenisz sportembereket is meghívtak a fiatalok versengésére, mint a többszörös világbajnok Jónyer István és Klampár Tibor. Továbbá több különdíjat is kiosztottak a sportág népszerűsítése jegyében, mert nagyon ráfér erre a látványos sportágra, amely méltatlanul szorul a háttérbe az utóbbi években – elég ha csak a magyar utánpótlás versenyzők kiváló nemzetközi szereplését kísérjük figyelemmel. Díjazták a legtöbb versenyzőt felvonultató egyesületet, Fair Play díjat adtak át, és jutalmazták a bajnokság, valamint Bács-Kiskun megye legeredményesebb versenyzőjét is.

pato-anna.jpg

A 2012. évi Újonc, Serdülő és Ifjúsági Asztalitenisz Országos Bajnokságnak a kecskeméti Lánchíd utcai Általános Iskola adott otthont az. A háromnapos rendezvényen a csütörtök volt az újonc korosztály versenye, ahol a Dunaharaszti MTK is érdekelt volt Pató Anna személyében.

Bővebben ...

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség Pro Tour viadalának csehországi állomásán ragyogóan szerepeltek utánpótlás versenyzőink. Lakatos Tamás – aki az ifjúsági olimpián negyedik helyezést szerzett – győzelemmel mutatkozott be az ifjúsági korosztályban. Az első éves ifjúsági versenyző Hodoninban a dobogó legmagasabb fokára léphetett, miután valamennyi mérkőzésén, hat játszmában, maga mögé utasította az egész mezőnyt. Semmit nem von le teljesítményéből, hogy két veszélyes ellenfelet – az orosz Kirilovot és a lengyel Bankoszt – kizárták a versenyből a nyolc közé jutás viadalain.
 
 
A lányok között Madarász Dórának csak a 16 közé sikerült beverekednie magát. Az Európa Top 10-ben ezüstérmet szerzett versenyzőnket a román Irina Ciobanu ütötte el a nyolc közé jutástól.
 
További említésre méltó eredményeket is értek el utánpótlás versenyzőink ezen a Cseh Nemzetközi Bajnokságon. Az ifjúsági fiú csapatversenyben második helyen végzett a Szudi Ádám, Ecseki Norbert és Sabján Gergely összeállítású trió, míg a Nagyváradi Mercédesz, Madarász Dóra, Hepke Johanna hármas a harmadik lett.
 
A serdülő korcsoport egyéni versenyében Szudi és Sabján is harmadik lett, párosban pedig egymás oldalán küzdve szereztek bronzérmet. Szintén bronzérmes lett a másik párosunk, az Ecseki Nándor és Majoros Bence kettős.
 
A serdülő lányoknál Nagypál Csillának volt a legeredményesebb, akinek sikerült bejutnia a negyeddöntőbe.
Lakatos-Tamas_Cseh-Pro-Tour.jpg
A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség Pro Tour viadalának csehországi állomásán ragyogóan szerepeltek utánpótlás versenyzőink. Lakatos Tamás – aki az ifjúsági olimpián negyedik helyezést szerzett – győzelemmel mutatkozott be az ifjúsági korosztályban.

Bővebben ...

ecseki-nandor_szita-marton_szlovenia-20120203.jpg

Aki bravúros magyar sportteljesítményekre kíváncsi, annak érdemes figyelemmel kísérni a magyar asztalitenisz utánpótlás versenyeit. Pár napja adtuk hírül, hogy Szlovén Nemzetközi Utánpótlás Bajnokságon a serdülő fiú csapat harmadik lett. Most újabb jó hírekkel szolgálhatunk.

Bővebben ...

EasyCookieInfo