Noki Niwa legyőzte a világelső asztaliteniszezőt
17 éves japán Koki Niwa hat készletek. Ma rég nem a
„Ideges voltam a Koki Niwa elleni meccsemen. Már az elejétől kezdve túl óvatos voltam. Ez vezetett oda, hogy rossz mentális állapotba kerültem, és nem tudtam kontrollálni a játékot. Nem a szokásos játékomat játszottam.” – mondta Ma Long, miután az ázsiai olimpiai kvalifikációs tornán kikapott a 17 éves japántól.
Az igencsak meglepő vereséget követően – 11-8, 4-11, 8-11, 10-12, 11-5 és a 9-11 – Ma Long elismerte, hogy teljesítménye egy tízes skálán értékelve legfeljebb 4-es vagy 5-ös lehetett. „Egyáltalán nem játszottam jól, és nem tudtam, hogy mit kellene tennem a poénokért. Azt sem tudom, hogy ki az a Ma Long, aki ma játszott!” – viccelődött az újságírókkal. Pedig egyszerűen csak annyi történt, hogy megmutatta, ő sem egy nyerőgép, és kénytelen volt elkönyvelni a vereséget egy bátor, ifjú versenyzőtől, Koki Niwa-tól.
Három hónappal az olimpia előtt Ma Long-nak beismerte, hogy neki is vannak gyengéi. „Elsősorban a hozzáállásomon kell javítani, ebben van némi hiányosságom. Képesnek kell lennem felszabadultabban játszani a nagy versenyeken. Vannak esetek, amikor nem figyelek eléggé a játékra, és ilyenkor a mozgásom sem megfelelő. Pedig az nagyon fontos. A másik feladatom, hogy megfelelően tudjak alkalmazkodni a balkezes és a védő játékosokhoz.” – nyilatkozta Ma Long.
Eközben a győztes Noki Niwa a hetedik mennyországban érezte magát. „Abban teljesen biztos voltam, hogy megszerzem az olimpiai kvalifikációt. De soha nem gondoltam volna, hogy megverem Ma Long-ot! Nagyon boldog vagyok ma!” – mondta az újságíróknak. Végül is ez volt az első alkalom, hogy a japán megvert egy kínai játékost, és a tavalyi Suzhou Open óta ez volt Ma Long második veresége.
„Úgy gondolom, Ma Long ma egy kicsit idegesen játszott. Talán ez volt az oka, hogy elvesztette a meccset." – vélte a japán. „Remélem, hogy az igyekezetem képes lesz hozzásegíteni a japán csapatot ahhoz, hogy érmet szerezzen az olimpián.” – mondta végezetül Niwa a sajtónak.
„A mai vereség egy időben jött figyelmeztetés volt a számunkra, de különösen Ma Long számára. A technikai tudás csak az egyik fontos tényező az olimpián. A mentális képesség pillanatnyi állapota és a lelki erő minősége az, ami képes ellenállni egy olyan nyomásnak, mint amilyen egy olimpia! – vonta le a végkövetkeztetést Liu Guoliang, a kínai válogatott szövetségi kapitánya.

koki-niwa.jpg

„Ideges voltam a Koki Niwa elleni meccsemen. Már az elejétől kezdve túl óvatos voltam. Ez oda vezetett, hogy rossz mentális állapotba kerültem, és nem tudtam kontrollálni a játékot. Nem a szokásos játékomat játszottam.” – mondta Ma Long, miután az ázsiai olimpiai kvalifikációs tornán kikapott a 17 éves japán Koki Niwa-tól.

Bővebben ...

ma-long_zhang-jike_2012-slovenia.jpg

A Slovenia Open 2012férfi páros döntőjén egy rendkívül lendületes mérkőzést láthattunk. A győzelem megszerzéséért két kínai páros állt asztalhoz.A mérkőzés elejét a Ma Long – Zhang Jike páros uralta.

Bővebben ...

stories/ma-long.jpg 

A lassan kihalni vélt védő és a kemény támadó játékot játszó két világklasszis összecsapása látványos labdamenetekkel kápráztatta el a közönséget. Hét szettre volt szükség, hogy a mérkőzés Ma Long javára dőljön el, és ezzel a GAC Tour 2012-es magyarországi nyitányának férfi győztese megszülessen.

Bővebben ...

További cikkeink...

  1. GAC GROUP 2012 ITTF PRO TOUR

EasyCookieInfo