Torok-Anna_Kunszentmiklos_20120909..jpg

A Kunszentmiklósi Napokkal egyidőben, 2012. szeptember 9-én került megrendezésre Kunszentmiklóson a II. Vörös János Asztalitenisz Emlékverseny és Nosztalgiatalálkozó. A versenyen a DMTK versenyzői is részt vettek.

Török Anna simán menetelt a döntőig, ahol Imre Leila, az Univer-KTE Kft.játékosa állította meg. Így Anna a dobogó II. fokára állhatott fel, megelőzve Hunyadi Grétát és Gál Alexandrát - akik szintén az Unilever-KTE Kft. asztaliteniszezői. Megjegyzendő, hogy Anna a selejtezőkben már összekerült a nála egy évvel idősebb, és a korosztályi ranglitán második helyen álló Leilával, akit akkor, nem kis meglepetésre, megvert.

Olah-Timea_Kunszentmiklos_20120909.jpg

Jól sikerült a visszatérés Oláh Tímeának, aki a felnőtt nők egyes korosztályában kiválóan teljesített. A több mint húsz év után alig több mint fél éve visszatért asztaliteniszező a horvát nemzetiségű Tápai Éva és a kunszentmiklósi Kovács Júlia mögött a harmadik helyen végzett. Oláh Tímea mellett egy másik vissztérő versenyző is asztalhoz állt. Jenei Gábor 62 évesen kezdte újra a játékot, de a sorsolásnál nem volt szerencséje. Az első mérkőzéseit a későbbi első és második helyezettel játszotta, így már a selejtezőkön búcsúzni kényszerült. Oláh Tímeával a páros mérkőzéseken is szerencsét próbált, de sajnos ott sem járt több szerencsével.

 
Riegler Patriknak első asztalitenisz versenyén még nem sikerült mérkőzést nyernie, de megtapasztalhatta a versenyek légkörét és hangulatát.

/Jenei-Gabor_Kunszentmiklos_20120909.jpg

Riegler Patriknak első asztalitenisz versenyén nem sikerült mérkőzést nyernie. Megtapasztalta viszont a versenyek légkörét és hangulatát, amely a vereség ellenére további kemény munkára inspirálja.

Riegler-Patrik_Kunszentmiklos_20120909.jpg

Legnagyobb riválisunk, a Gyál elleni felkészülésünk jegyében került sor egy barátságos mérkőzésre Dunaújváros asztalitenisz csapata ellen. Csík Miklós edzőnek különösen jelentős volt ez a találkozó, ugyanis az ellenfél csapatában játszottak egykori csapattársai is, akikkel évtizedeken keresztül nyűtték a ping-pong labdákat.

 
A játék a bajnoki mérkőzések mintájára folyt, így a párosokkal kezdtük a megmérettetést. A rajt azonban nem sikerült valami fényesre a mi szempontunkból: a Sós Tibor – Kis Tamás páros egy kicsit jobban is koncentrálhatott volna, mert fej-fej mellett haladva egy szoros mérkőzésen maradtak alul 2:3 arányban az ellenféllel szemben. A Török-Tombor duó még vezetett is a döntő szettben, mégis hasonló sorsra jutva, 2:3-ra elvesztették a mérkőzést.
 
Az egyéni mérkőzések elé már csak azért is nagy várakozással tekintettünk,mert az ellenfél asztaliteniszezői között az NB II-t is megjárt játékosok is voltak. Ármos és Bodó  még most is rendszeresen szerepel az NB III-as csapatbajnokságban. A másik két fiatal csapattag – Mizsei és Hertelendi – szintén egy osztállyal feljebb szerepel. Ők a Fejér megye A osztályában szerepelnek, és előkelő helyen vannak a korosztályos ranglistákon is.
 
Mindez szerencsére nem hatotta meg Kis Tamást, aki nagyon jól játszott, és így csak a nagy rutinnal rendelkező Ármos tudta megverni. Sós Tibornak viszont nem ment úgy a játék, ahogy az tőle megszoktuk, és csak egye meccset tudott hozni a csapatnak.
 
Tombor Attila – mint vendég – ezen a barátságos találkozón „átjátszott” hozzánk, és bár az ellenfelek számára kellemetlennek tűnő, szemcsés ütőjével mérkőzött, még sem sikerült meccset nyernie.
 
Csapatunk női – és egyben legfiatalabb – asztaliteniszezője, Török Anna nem bírt a nála sokkal rutinosabb játékosokkal, és neki sem sikerült mérkőzést nyernie. Be kellett érnie néhány szett-győzelemmel.
 
Egy rendkívül jó hangulatú, sportszerű mérkőzésen így győzött a jelenleg (még) jobb csapat.

Kis-Tamas_DMTK-I..jpg

Legnagyobb riválisunk, a Gyál elleni felkészülésünk jegyében került sor egy barátságos mérkőzésre Dunaújváros asztalitenisz csapata ellen.

Bővebben ...

2012. évi Újonc, Serdülő és Ifjúsági Asztalitenisz Országos Bajnokságnak a kecskeméti Lánchíd utcai Általános Iskola adott otthont az. A háromnapos rendezvényen a csütörtök volt az újonc korosztály versenye, ahol a Dunaharaszti MTK is érdekelt volt Pató Anna személyében.
 
Anna a főtáblán először Drabant Anitát, majd Szilas Flórát győzte le 3:1, illetve 3:0 arányban. Ezzel bekerült a nyolcaddöntőbe, ahol Nagypál Mártával kellett megküzdenie a négyeddöntőbe jutásért. A későbbi harmadik helyezett szolnoki kislánynak azonban sikerült Annát megállítania, 3:1 arányban legyőzve őt. Anna ezzel az eredményével újabb 24 ranglista pontot gyűjtve nem csak megerősítette a 9. helyét a kiemelési ranglistán, hanem közelebb is került a 7. és a 8. helyezett vetélytársaihoz a február végi álláshoz képest. 
 
Csütürtökön az újonc asztaliteniszezőké volt a sportcsarnok. 
 
Újonc lány eredmények:
 
1.   Hartbrich Leonie   Statisztika Petőfi SC
2.   Fehér Orsolya Ágota   CSS Marosvásárhely
3.   Nagypál Márta   Jászkun Volán SC Szolnok
    Korda Kitty   Statisztika Petőfi SC
 
Újonc fiú eredmények:
 
1.   Heiszman Henrik   KSI SE
2.   Molnár István Patrik   Jászkun Volán SC Szolnok
3.   Nguyen Duc Dániel   Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub
    Both Levente   MALÉV Sport Club
 
A pénteki nap a serdülő pingpongosoké volt.
 
Serdülő lány eredmények:
 
1.   Nagypál Csilla  
Jászkun Volán SC Szolnok
2.   Imre Leila Erika   Univer-KTE Kft.
3.   Hartbrich Leonie   Statisztika PSC
    Nagypál Márta   Jászkun Volán SC Szolnok
 
Serdülő fiú eredmények:
 
1. Böhm Gábor TURRIS SE Sopron
2. Kramarics Gergő Balatonfüredi FC
3. Majoros János Bence Nyírbátori ASE
  Molnár István Patrik Jászkun Volán SC Szolnok
 
A szombati napon az ifjúsági korcsoport asztaliteniszezői álltak asztalhoz.
 
Ifjúsági lány eredmények: 
 
1.   Nagyváradi Mercédesz   Postás SE
2.   Hepke Johanna   Statisztika PSC
3.   Fuderer Dalma   Szekszárd AC
    Fülöp Szilvia   Egri ÁFÉSZ SC
 
Ifjúsági fiú eredmények:
 
1.   Lakatos Tamás   KSI SE
2.   Szita Márton   Celldömölki VSE-MÁVÉPCELL
3.   Ecseki Nándor   Budaörsi SC
    Szudi Ádám   Jászkun Volán SC Szolnok
 
Minden tisztelet a rendezőknek, akik nem csak országos bajnokságot rendeztek, hanem olyan nagynevű asztalitenisz sportembereket is meghívtak a fiatalok versengésére, mint a többszörös világbajnok Jónyer István és Klampár Tibor. Továbbá több különdíjat is kiosztottak a sportág népszerűsítése jegyében, mert nagyon ráfér erre a látványos sportágra, amely méltatlanul szorul a háttérbe az utóbbi években – elég ha csak a magyar utánpótlás versenyzők kiváló nemzetközi szereplését kísérjük figyelemmel. Díjazták a legtöbb versenyzőt felvonultató egyesületet, Fair Play díjat adtak át, és jutalmazták a bajnokság, valamint Bács-Kiskun megye legeredményesebb versenyzőjét is.

Ecseki-Nandor.jpg

A 2012-es Pest megyei ifjúsági és felnőtt bajnokság a nagykátai sportcsarnokan került megrendezésre. Ideális hely egy ilyen versenyhez. Kár, hogy a női mezőnyben kevés volt az induló, amit nem magyaráz az sem, hogy ugyanebben az időpontban rendezték a Utánpótlás Budapest Bajnokságot az Ormai Csarnokban, Budapesten. És mivel a fiúk csak vasárnap kerülnek sorra, közülök többen álltak asztalhoz, mint a lányok.

Bővebben ...

EasyCookieInfo