ecseki-nandor_szita-marton_szlovenia-20120203.jpg

Aki bravúros magyar sportteljesítményekre kíváncsi, annak érdemes figyelemmel kísérni a magyar asztalitenisz utánpótlás versenyeit. Pár napja adtuk hírül, hogy Szlovén Nemzetközi Utánpótlás Bajnokságon a serdülő fiú csapat harmadik lett. Most újabb jó hírekkel szolgálhatunk.

Nem csak kiváló magyar sportteljesítményeket láthattunk a szlovéniai Velenjében, hanem – ennek köszönhetően –a magyar himnuszt kétszer is meghallgathattuk. A kedden befejeződött csapatversenyeket követően az egyéni mérkőzésekkel folytatódott a szlovéniai asztalitenisz utánpótlás verseny.

Szudi Ádám, a Jászkun SE ifjúsági versenyzője harmadik kiemelési helyről rajtolhatott. Ellenfelei most hiába próbálkoztak, nem tudták megállítani az első jelentős, nemzetközi ifjúsági versenyén részt vevő magyar fiút. A negyeddöntőben Filip Zeljko-nak volt ugyan némi esélye Ádámmal szemben, aki kemény, de szép, hét szettes csatában győzte le a horvát pingpongost.

A budaörsi Ecseki Nándor és a celdömölki Szita Márton párosa második kiemeltként indulva, nem talált legyőzőre ezen a versenyen. Meglepetésre Szudi Ádám – alkalmi párjával, a chilei Gustavo Gomez-zel – a döntőben próbálkozhatott meg megállítani őket. De az egész verseny alatt egyetlen szettet vesztett magyar kettős sima, 3:0 arányban legyőzte a magyar-chilei meglepetés párost, akik így a dobogó második fokára állhattak.

A serdülő fiúk sem ültek tétlenül a csapatverseny nyert bronzérmükön. A 11. helyen kiemelt Majoros János Bence, aki az ifjúságiak között is eljutott a 16 közé, korosztályában bizonyította, hogy egyéniben nem csak a svédeknek lehet érmük. Az elődöntőben Adam Blomqvist-et ütötte el a döntőbe jutástól 3:2 arányban, a döntőben azonban ő kapott ki Anton Kallberg-től ki 1:3-ra. Ezüstérme azonban így is remek teljesítmény, amelyet megismételt a párosban is Böhm Gábor oldalán.

Több éremre várományos páros nyakába sem akasztottak érmet ez alkalommal. A Majoros János Bence – Böhm Gábor páros először a svédeket ütötték el a továbbjutástól 3:2 arányban, a negyeddöntőben, míg az olaszokat 3:1-re az elődöntőben. A döntőt végül a Tom Sfiligoj – Darko Jorgic, a házigazda szlovén páros nyerte 3:2 arányban, de az ezüst miatt sincs miért szomorkodni. Ragyogó teljesítmények, ragyogó eredmények. Csak így tovább fiúk!

Az ifjúsági lányoknál az egri Fülöp Szilvia, aki 17. kiemeltként vett részt a versenyen, nyolc közé jutott az egyéni és a páros mérkőzéseken is. Nyolc közé verekedte be magát az egyéniben a 12. kiemelési helyen indult Imre Leila Erika, az Univer KTE versenyzője.