nagyvaradi-mercedesz_2.jpg

Aki figyelemmel kísérte a buzaui asztalitenisz Ifjúsági és Serdülő TTOP 10 Bajnokságot, az bizonyára szorított a magyar fiataloknak. Köztük Nagyváradi Mercédesznek, aki végig jó teljesítményt nyújtva túlteljesítette a szakvezetők elvárását és megszerezte a harmadik helyet.

Két mérkőzését is megnyerte az utolsó napon, de sajnos egy vereség is összejött. A házigazda román Irina Ciobanu-nak sikerült Mercédeszt legyőznie 4:3 arányban. Hat győzelmével és kiegyensúlyozott játékával mindenképpen dicséretet érdemel. A TOP 10 Bajnokság ifjúsági lány versenyét a román Bernadette Szőcs nyerete 8 győzelemmel az ugyancsak 8 győzelmet szerző orosz Jana Noskova előtt.

Lakatos Tamásnak sikerült kifognia a legkeményebb ellenfeleket, akik valamennyien a kiemeltek között szerepeltek. Tamás a nyolcadik kiemelt volt ezen a versenyen, amit egyel sikerült megjavítania, hiszen a hetedik helyen végzett. Mérkőzéseinek aránya 4:5. Az első helyen az olasz Leonardo Mutti végzett, megelőzve két franciát, Enzo Angeles-t és Alexandre Robinot. Minhárman 7 győzelmet szereztek a tornán.

A serdülők között Nagypál Csillának szurkolhattunk, aki végül nem bírt a hazaiak versenyzőjével, akivel a hetedik helyért küzdött. Miután Andreea Clapa 2:4 arányban legyőzte, így maradt a kiemelési rangsor szerinti kilencedik helyen. Az élmezényben a két német, lány Wan Yuan és Alena Lemmer, előtt a francia Audrey Zarif szerezte meg az első helyet 8 győzelemmel. A két német lány 6-6 győzelmet szerzett.