toth-krisztina_pota-georgina_gac-ittg-2012-world-tour-slovenia.jpg

Sűrű a program az asztalitenisz legjobbjai számára. A múlt heti budapesti nyitányt követően ezen a héten a szlovéniai Velenjében találkoztak a GAC ITTF World Tour 2012-es mérkőzéssorozat második állomásán.

A magyarok számára a szentpétervári Európa bajnok páros, Tóth Krisztina Póta Georgina hozta a legjobb eredményt, miután látványos játékkal legyőzték a harmadik helyen kiemelt Fukuhara, Hirano japán párost, és bejutottak az elődöntőbe.A döntőbe jutásért ezután hatalmasküzdelmet vívtak a Ding Ning – Guo Yan páros ellen, akiket ugyancsak meglepett a két magyar lány játéka. Fordulatos, szép szetteket követően azonban a kínaiak 4:3 arányban jobbnak bizonyultak.

Póta Georgina – ahogy a múlt heti Hungarian Openen – most is a nyolcaddöntőig jutott, amivel ismét a legjobb felnőtt egyéni magyar versenyzőnek bizonyult. A nyolc közé jutását a világranglista 9. helyén álló japán Ai Fukuhara hiúsította meg, miután 4:1-re verte a magyar lányt.

Tóth Krisztinának már az első fordulóban meggyűlt a baja a kiváló formában játszó svéd pingpongossal, Matilda Ekholm-mal. A világranglistán 21 hellyel Krisztina mögött álló svéd 4:1 arányban búcsúztatta versenyzőnket. Lovas Petra szintén az első fordulóval kényszerült búcsúzni, miután az orosz Svetlana Ganina 4:1 arányban bizonyult jobbnak nála.

Kertai Rita és Madarász Dóra keményen megküzdöttek, hogy a selejtezőből főtáblára kerüljenek. Ez sikerült is nekik, de Kertai Rita 32-be jutását a belorusz Viktoria Pavlovich (0:4), míg Madarász Dóráét a török Hu Melek (2:4) akadályozta meg.

A fiúk közül Pattantyús Ádám sikeresen vette a selejtezőt, majd az azt követő bejátszást. Itt azonban Ma Linnel került össze, és a 2008. évi olimpiai bajnok sima, 0:4 arányban győzte le versenyzőnket. Kosiba Dániel nem indult a szlovén viadalon, mivel a Bundesligában szerepelt csapatával.