diakolimpia-2011_torok-anna.jpg

A Magyar Diáksport Szövetség a 2011/2012-es tanévben alapjaiban változtatta meg a Diákolimpia asztalitenisz versenyére vonatkozó, eddig érvényben lévő kiírását. A legnagyobb nemzeti, iskolai megmérettetésen mindezidáig csak azok a leigazolt versenyzők nem vehettek részt, akik valamelyik ranglistán szerepeltek.

Az 2011/2012-es tanévtől mindazok, „… akik a Magyar Asztalitenisz Szövetség nyilvántartásában 2009. január 01. óta - vagy előtte kiváltott - és azóta is folyamatosan érvényes versenyengedéllyel rendelkeznek, NEM indulhatnak a „B” kategóriás Diákolimpia eseményen."
Tehát a ranglistás megkötés helyett a versenyengedéllyel rendelkezés már elegendő ahhoz, hogy valaki kizárja magát a Diákolimpia versenyeiből. 

MOATSZ versenyzői nyilvántartásában naprakészen vezetik a leigazolt versenyzők adatait, így bárki utána tud nézni annak, hogy ki nevezne jogosulatlanul. Egyébként a szövetség maga is meg fogja vizsgálni a megyei és a fővárosi döntőket követően, és a jogosulatlan szereplőkre kizárás vár.
A DMTK versenyzője, Török Anna, a 2010/2011-es tanévben 7. osztályosként állhatott a Diákolimpia országos döntőjében a nagyobbak mellett a dobogó harmadik fokán. Ezzel most meghiúsultak ugyan az olimpia döntős reményeink, mégis úgy gondoljuk, hogy üdvözölhető a Magyar Diáksport Szövetség döntése, amelyet a Magyar Asztalitenisz Szövetség is támogatott.

/torok-anna_csorgo-marcell_metyko-melinda_diakolimpia2011.jpg

A szövetséges elképzelése ugyanis az, hogy minél szélesebb, amatőr alapokon nyugvó versenyzés alakuljon ki országszerte, akik később a sportegyesületekben folytatják majd pályafutásukat. Az eddigi gyakorlat számtalan gyermek kedvét szegte, akiknek amatőrként semmi esélyük nem volt még a megyei döntőbe jutáshoz sem.
A DMTK Asztalitenisz szakosztály már a 2003. évi indulásakor az utánpótlás nevelés szélesítésén dolgozik. Ennek egyik legfrissebb példája, hogy a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartott edzések mellett a Hunyadi János Általános Iskolában – Kovácsné Mester Ágnes tanárnő vezetésével – már húsz fölött van azoknak a száma, akik heti rendszerességgel vesznek részt az edzéseken.
Ági néni továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik ismerkedni szeretnének ezzel a sportággal.

(A képen - középen - Török Anna, a 2011. évi Asztalitenisz Diákolimpia III. helyezettje csapattársával, Metykó Melindával és Csörgő Marcell-lel, a Grassalkovich Általános Iskola testnevelő tanárával.)