Lányaink megszerezték az 5. helyet

Csapat-EB Lisszabon 20140927

A szombat délutáni mérkőzésen – az egyszer már legyőzött hollandokkal szemben – két új arc jelentkezett játékra Madarász Dóra mellett: Pergel Szandra és Ambrus Krisztina, hogy eldöntsék, kié lesz az 5. hely a 2014-es lisszaboni csapat EB-n.

Madarász Dóra kezdett és – bár a harmadik szettben megingott Li Jie-vel szemben – a négyjátszmás küzdelemből ő került ki győztesen.

Pergel Szandra mérkőzése meglehetősen furán kezdődött. Mert épp úgy, ahogy Szandra 11:2-re kiütötte Britt Eerland-ot az első szettben, épp úgy 2:11-re kapott ki a hollandtól a másodikban. A következő két játék ennél jóval szorosabb eredményt hozott, de minkét esetben Eerland javára dőlt el a mérkőzés, így a hollandok 1:1-re kiegyenlítettek.

Ambrus Krisztina Rianne van Duin-t kapta ellenfelének, akit meglehetősen meglepett a magyar lány gyors győzelme az első játszmában, hisz 11:3-ra lépte le őt. A második játszma már a hollandé lett, de a harmadikat megint hozta Krisztina. Van Duin újra felszí

ta magát, és megint kiegyenlített. Krisztina azonban megtartotta azon szokását, hogy a páratlan szetteket ő nyeri, és így övé lett az ötödik játszma, és visszavettük a vezetést: 2:1.
Most megint Szandra következett. Ellenfele, Yana Timina, viszonylag könnyedén hozta az első két játékát, és már 0:2-re vezetett. A magyar lány azonban összeszedte magát, és bebizonyította, hogy a szövetségi kapitány, Téglás Péter mégsem tévedett az összeállítást illetően. Kemény küzdelem, szoros és fordulatos három játszma következett. Szandra szépített, majd kiegyenlített, végül pedig szállította az EB 5. Helyezését jelentő győzelmet.