Nőknél a tét: az első négy közé jutás

Csapat-EB Lisszabon 20140926

Péntek délután a kínai származású Liu Jiá-val megerősített osztrákok várták a Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra összeállítású magyar csapatot. És mi a tét? Sikerül-e bekerülni az első négy közé, és éremmel térni haza a lisszaboni csapat EB-ről.

Madarász Dóra nyitotta a mérkőzések sorát, aki nem tudott felülkerekedni a világranglistán több mint száz hellyel előtte lévő Liu Jiá-n (Jia 31, Dóri 148.). Egy szettet sikerült összesen elcsennie, de a szép játéka ellenére sem volt realitása győzelmének.

Meglehetősen izgalmas meccs következett. Póta Georgina már 2:0-ra vezetett Sofia Polcanová-val szemben, amikor az osztrák vett egy nagy lendületet, és a következő két játékban kiegyenlített. Szerencsére Ginának sikerült fordítania, és az ötödik szettet megnyerve, 1:1-re alakította a pillanatnyi eredményt.

Pergel Szandra és Amelie Solja párharca következett, amelyben Szandra kezdett jobban viszonylag könnyen, 11:5-re hozva a szettet. Az osztrák azonban innen átvette az irányítást, és a következő három szett megnyerésével már 1:2-re alakította a mérkőzés állását.

Póta Georgina volt a következő a sorban. Szorosan, fej-fej mellett haladtak a lányok az első két játszmában. Az elsőt Gina vesztette el 11:13-ra, míg a másodikat az „osztrák”, 14:12-re. A harmadik és a negyedik szettben azonban viszonylag könnyen kerekedett felül Liu Jia, 1:3-ra alakítva a mérkőzés állását, és eloszlatni a magyar reményeket a négy közé jutáshoz.