A magyar lányok győzelemmel kezdtek

Csapat Európa Bajnokság Lisszabon 2014

Ahogy korábban már volt róla szó, az idei Asztalitenisz EB csapatbajnokságára a portugál fővárosban, Lisszabonban kerül sor. A mai nappal meg is kezdődtek a mérkőzések, és – mivel hölgyeké az elsőbbség – először a lányok álltak asztalhoz. Nem is akárhogyan rajtoltak, a hollandokat győzték le 3:1 arányban.

Nyitányként Póta Georgina 3:0-ra veri Britt Eerland-et, ezt követően azonban Lovas Petra 2:3 arányban veszít Li Jie ellen. Most Madarász Dóra következik. Ellenfele a hollandok legjobbja, Li Jiao, aki világranglista a 16., míg az európai ranglistán a 2. helyen áll. Az első szettben ehhez méltón játszik, összesen két pontot enged Dórinak, aki viszont a második szettben 11:9-re veri. Dóra „Holland” ellenfele a következő szettben mindent megtesz a győzelemért. Össze is jön neki annak ellenére, hogy Dóri már 10:4-re is vezetett(!) Ezután Dóra megmutatja, hogy számára semmit nem jelent a tekintély, és a következő két szettben 11:6-ra és 11:9-re múlja felül ellenfelét. Végül Georgina biztosítja be a győzelmet, miután – ha nem is könnyen – 3:2-re legyőzi a kiváló formában játszó Li Jie-t. Az utolsó szettben 16:14-re...

17:00 órakor kezdődött a férfiak küzdelme. A Kosiba Dániel, Jakab János és Pattantyús Ádám összetételű magyar csapat a házigazda portugálokkal kezdett, és 3:0 arányban alulmaradt. Sajnos a portugálok hozták a kötelezőnek számító győzelmet ellenünk. Kosiba Dánielnek egy szettet sikerült elcsípnie, Pattanyús Ádámnak viszont egyet sem. Jakab Jánosnak sikerült kiharcolnia a döntő, ötödik szettet, ami végül portugál ellenfele győzelmével végződött.