Póta Georgina nem talált legyőzőre

Póta Georgina aranyérmes Belgiumban

Tovább folytatódott az asztalitenisz World Tour versenysorozat, amelynek e heti állomása a belgiumi De Haan volt. A magyar színeket Póta Georgina és Pergel Szandra képviselte. Szandrának nem sikerült bejutnia a legjobb 16 közé, miután a japán Hirata Yuki hosszú, kemény csatában 4:3 arányban legyőzte őt.

Póta Georgina a legjobb 32 között kezdte a játékot, ahol 4:0 arányban szinte lelépte a japán Kato Chiaki-t . A nyolcaddöntőben Harita Yuki lett az ellenfele, és 4:2 arányú győzelemmel vett elégtételt rajta Szandra vereségéért. Ezután a világranglista 57. helyezettje az erdélyi Szőcs Bernadett következett. Nem volt könnyű ellenfél - Bernadett soha nem az -, de őt is sikerült legyőznie 4:3 arányban. Ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol ismét egy japán ellenfelet kapott Kato Kyoka személyében. Őt 4:1-re sikerült megvernie és döntőbe jutnia.

Látszólag ez a verseny most a japánokról szólt, hisz a döntőben Georgina megint egy japánnal találta szemben magát. De Georginát ma egyetlen japán sem tudta megállítani, így Abe Megumi sem, és 4:1 arányban legyőzve ellenfelét a belga World Touron a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Gratulálunk Georgina!

A férfiaknál a fehérorosz Vladimir Samsonov szerzte meg az aranyérmet.

Egy héttel korábbi, örömteli hír, hogy négy év után ismét indulhat magyar asztalitenisz versenyző a világkupán. 2010-ben Tóth Krisztina vívta ki magának a jogot a szereplésre a Kuala Lumpurban rendezett versenyre.

Ebben az évben október 17-19-e között Linz ad otthont ennek a rangos versenynek, amin csak a meghívott húsz játékos vehet részt. Ezen most Póta Georgina is asztalhoz állhat mivel kiváló teljesítményének a köszönhetően Magyarországnak is jutott a kontinentális kvótából.