ma-long_zhang-jike_2012-slovenia.jpg

A Slovenia Open 2012férfi páros döntőjén egy rendkívül lendületes mérkőzést láthattunk. A győzelem megszerzéséért két kínai páros állt asztalhoz.A mérkőzés elejét a Ma Long – Zhang Jike páros uralta.

Nagy lendülettel kezdtek, és pillanatok alatt elhúztak 5:1 re, majd 10:2-re is vezettek. Wang Hao és Xu Xin kettőse nem igazán találta meg az ellenszert, így 11:3-ra kis is kaptak, 1:0.
Akövetkező játszmában már Wang Hao és Xu Xin felzárkózott, igaz, az elején még Ma Long – Zhang Jike 6:2-re is vezetett, de ezután kiegyenlítettek, és ebben a szettben már nem hagyták magukat. Végül 14:12-re hozták a második játszmát, így a mérkőzés 1:1-re alakult.
A harmadik szettben 7:3-igWang Hao és Xu Xin irányított, ekkor azonban Ma Long – Zhang Jike páros felzárkózott és végül 11:9-re nyerve, 2:1-re alakították az eredményt.
A negyedik szettben nem sok babér termett Wang Hao-nak és Xu Xin-nak. A látványos labdamenetekből sorra Ma Long és Zhang Jike került ki, és 11:3-ra hozva a szettet már 3:1-re vezettek.
A következő szettben megint fordult a kocka.Wang-ék nem sok menetet engedtek ki a kezükből, és 11:5 re győzve 3:2-re felzárkóztak.
A hatodik szett eleje megint nagy küzdelemmel kezdődött. Az elején még fej-fej mellett haladt a két páros, de aztán Ma Long – Zhang Jike meglépett, ezért 8:5-nél Wang Hao és Xu Xin időt kért. Feljöttek 9:8-ra, így Ma Long-ék is időt kértek. Ezután valódi pingpong csemege következett. Wang-ék átvették ugyan a vezetést, de aztán mégsem bírtak az ellenféllel. Így lett 10:10, végül több parádés poént követően Ma Long – Zhang Jike nyerte a szettet 16:14-re és ezzel a mérkőzést is 4:2-re.
Ezzel Kína – a női páros után – a második győzelmét szerezte a Slovenia Open-en.