stories/ma-long.jpg 

A lassan kihalni vélt védő és a kemény támadó játékot játszó két világklasszis összecsapása látványos labdamenetekkel kápráztatta el a közönséget. Hét szettre volt szükség, hogy a mérkőzés Ma Long javára dőljön el, és ezzel a GAC Tour 2012-es magyarországi nyitányának férfi győztese megszülessen.

A hatalmas csatákra vágyó közönség, amely az alacsony jegyárak ellenére sem töltötte meg a lelátókat, csak a férfi egyes döntőben láthatott valóban komoly küzdelmet. A sokak számára már temetni való védekező játék sajátos, Joo Se Hyuk által bemutatott változata rendszeresen nagy tapsra késztette a közönséget. Az ő érdeme volt az is, hogy nem lett kínai döntő, hisz a dél-koreai négy nullával verte ki az igen csak esélyes Zhang Jink-et, akit többen most is a torna győztésének várták. 

A folyamatos támadás miatt az asztaltól egyre messzebb távolodó Joo Se Hyuk ellen Ma Long rövid visszaadásokkal próbálkozott, de hasonlóan járt, mint a román Crisan Adrian, aki a döntőbe jutásér vívott csatában maradt alul a dél-koreaival szemben. Joo Se Hyuk ugyanis rendszeresen beért a labdákért, majd hirtelen fordítva, ő támadta le Ma-Longot, aki nem nagyon talált ellenszert ezekre a villámgyors támadásokra.

A döntő szettben nem tudni, hogy mi történhetett a dél-koreival. Elkezdett ugyanis támadni, így Ma Long - cseppet sem unalmas labdamenetek közepette - elhúzott 8:4-re. Ami ezután következett, az a még a nem szakértő közönség számára is felejthetetlen látvány volt. Az időkérést követően ugyanis Joo Se Hyuk kiegyenltett. Ekkor Ma Long is az időkérést választotta, hogy magához térhessen.

Az időkérés jó taktikának bizonyult. Ma Long győzelméhez vezető következő három poén már eléggé felejtős volt. A kínai felszívta magát, és a dél-koreai már nem tudott poént szerezni. Így az ITTF és a GAC Group közös versenysorozatának első talalkozójának férfi egyes győzelmét Ma Long szerezte meg.

 

{youtube}_uWKeoHimSs{/youtube}