mizutanichuang_pro-tour-2010.jpg

Immár második alkalommal rendezi meg a Magyar Asztalitenisz Szövetség a ITTF (Internationale Table Tennis Federation – Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) GAC World Tour magyarországi állomásaként a Hungarian Open-t.

Az 1996-ban életre hívott verseny célja a sportág minőségi javítása és népszerűsítése az egész világon. A versenyen férfi és női egyes, férfi és női páros szerepel, de az utánpótlás támogatására az U21-es korcsoport számára férfi és női egyesek is helyet kapnak. A World Tour saját pontrendszere alapján működik és a 15 állomásból álló, egész éves teljesítmény által összegyűjtött pontok alapján kaphatnak a legjobbak indulási jogot az év végi döntőben.
Az 1910-es Hungarian Open-en 340 asztaliteniszező indult a világ 41 országából, akiknek nem titkolt szándékuk volt, hogy magyar bajnokként távozzanak. A mostani, 2012-es megmérettetésen, már 385 pinpongos próbálkozik meg ezzel. Bár a negyeddöntőktől már a Sport2 és a Sport M is közvetíteni fogja az eseményeket a Syma Rendezvényközpontból, mégis más egy személyes találkozás a világ legjobb asztaliteniszezőivel, mint a TV készülékek előtt gubbasztva figyelni őket.
A január 17-21-ig tartó versenyre 2 800 Ft a hetijegy, míg a felnőtt napijegy 700, a diák 350 Ft-ba kerül. Jegyek online is rendelhetők a Tiket express oldalán.