Ligák Kupája 2016

 

Ligák Kupája - Dunakeszi 2016

A Ligák Kupája egy igazi csapatverseny, amely szinte az egész országot megmozgatta. Nem, nem csak egy megszokott asztalitenisz verseny, hanem egy valódi pingpong fesztivál, amelyet a Dunakeszi Asztalitenisz szakosztály rendezett június 25-26-án Dunakeszin. A két többszörös országos bajnok, az Extra-liga győztes Celldömölk játékosa - Fazekas Péter és Lindner Ádám - nem először lepi meg az asztalitenisz társadalmat valami új dologgal. Fazekas Péter nevéhez fűződik a Generációk csatája megszervezése, amely az elmúlt két esztendőben a pingpong minden magyar szerelmesének adott rendkívüli élményt. 

Dunaharaszti játékosok a Ligák Kupáján

A Ligák Kupája rendezvényen közel 100 csapat négy kategóriában küzdött meg egymással, köztük a DMTK két csapatával: a Pest megyei CSB I. osztályában játszó Sós Tibor és Kiss Tamás, valamint az I/C osztályban szereplő Kovács Dávid és Helméczy András.

 Sós Tibor Ligák Kupája - Dunakeszi 2016   Kiss Tamás Ligák Kupája 2016 Dunakeszi

Kovács Dávid Ligák Kupája 2016 Dunakeszi   Helméczy András Ligák Kupája 2016 Dunakeszi

A DC rendszerben szervezett, rendkívül erős mezőnyben egyik kettősnek sem sikerült főtáblára jutnia. Ha már ott voltak, elindultak a vigaszágon is, ahol a fiataloknak már az első fordulóban sem sikerült továbblépniük, a Sós-Kiss duó azonban szépen menetelt előre, és csak a négy közé jutásnál buktak el a hatvaniakkal szemben. Valójában itt is csak taktikai vereséget szenvedtek, mert a játéktudásuk alapján illett volna továbbjutniuk.

Sós Tibor és Kiss Tamás - Ligák Kupája 2016 Dunakeszi