Sikeres asztalitenisz tábor Dunaharasztiban!

 

Első asztalitenisz tábor - Dunaharaszti, 2016. június 20-24.

Egy ország úszik örömmámorban. Gondolta volna bárki még pár héttel ezelőtt, hogy akár csoportgyőztes is lehet a magyar válogotatott a 2016-os labdarúgó EB-n? Bevallom, én is kishitű voltam. Reménykedtem egy továbbjutásban, de ilyen eredményben egyáltalán nem. Az asztalitenisz táborban azonban nincs helye a kishitűségnek. Amikor látod a gyerekek lelkesedését – függetlenül attól, hogy eltalálják-e a pingpong labdát vagy nem – hiszed, hogy az ott lévők közül mindenki el fogja érni azt, amit akar. És nekünk nincs más feladatunk, mint eljuttatni őket oda.

...ha tesznek, holnap még többek lesznek

Hogy lesz-e belőlük élsportoló? Ki tudja. De a kérdés nem is ez. Sokkal inkább az, hogy lássák: van eredménye annak, amit csinálnak. Mert ma többek, mint tegnap voltak, és ha tesznek, holnap még többek lesznek…

A fotelból, a TV-t nézve, egészen más minden, mint az az út, amin járni kell a célig. Mindenki a maga szintjén, de küzd azért, hogy jobb legyen. Ez teszi sportolóvá a sportolót, nem az érem, amit az út végén a nyakába akasztanak. És ha már annyira akarjuk a 2024-es olimpiát, egyet ne felejtsük el: sportolók nélkül mit sem érne… Nos, mi nekiálltunk, és dolgozunk rajta.

A 2016. június 20-án indult I. nyári asztalitenisz tábor a mai nappal befejeződött. 43-an vettek részt rajta, mert a létszámot korlátoztuk a hatékonyabb képzés érdekében. Ezért páran sajnos lemaradtak róla. A résztvevők azonban még az ötödik nap is lelkesen jöttek, bár már meglehetősen fáradtak voltak. (Kattintson a képre a nagyitásért!)

Nyári asztalitenisz tábor Dunaharaszti, 1. csoport   Nyári asztalitenisz tábor Dunaharaszti, 2. csoport   Nyári asztalitenisz tábor Dunaharaszti, 3. csoport

Szülői vélemények az asztalitenisz táborról

Néhány vélemény a táborról, amelyet gyakorlatilag valamennyi szülő pozitívnak tartott. (A kérdőíveket név nélkül kértük kitölteni a szülőktől, illetve a legnagyobbaktól. Arra a kérdésre, hogy a gyermek szeretné-e folytatni a pingpong tanulást szeptembertől, szinte kivétel nélkül igenlő volt a válasz.)

"Nagy jó összhang alakult ki a gyermekem és a nevelők között. Délután alig akart hazajönni. Tetszettek neki a napi foglalkozások."
"Jó kezdeményezés volt ez a tábor. Új élmény, új lehetőség mindig kell."
"Jó elfoglaltság, értelmes, mozgásban gazdag elfoglaltság."
"Gyermekem nagyon jól érezte magát, jön augusztusban is!"
"Nagyon jónak gondolom ezt a tábort, remélem, lesz jövőre is!"
"Örömmel vettem ezt a lehetőséget, és a gyermekem szerint nagyon jó volt. Sok volt a mozgás, és rengeteget fejlődött!"
"Gyermekem pingpongos szeretne lenni..."
"Gyermekem nagy élménnyel tért haza minden nap. Elfáradt, mégis jött minden nap."
"Hogyan lehetne beíratni a gyermeket a szakosztályba?"
"Jó csapat, élményben gazdag napok. Minden nap időben felkelt... Ez már jó jel!"
"A tábor nagyon jó volt, csak pozitív élménye volt az első naptól az utolsóig."
"Nagy szükség van rá, hogy így foglalkozzanak a gyerekekkel!"
"Gyermekem szereti a mozgást, és megszerette az asztaliteniszt. Jó volt a társaság és az ebéd is. Az edző szigorú volt, de következetes. Ez tetszik nekünk. Gyermekünk korán felkelt, és örömmel indult a táborba. Jönnénk további hetekre is, ha lehetséges.."
"Nagyon megtetszett neki a pingpong, szeretne edzésre járni!"
"Gyermekem beszámolója alapján úgy gondolom, hogy csak pozitív élményekkel gazdagodott. minden reggel várta az indulást. A nevelőkről nagyon jó véleménnyel volt. Szeretne majd edésre járni."
"Nagyon örültünk, hogy végre van egy megfizethető tábor, ahol új tudással gazdagodhatott gyermekem. Szeretném, ha járhatna edzésekre is."
"Gyermekem nagyon lelkes volt, kivéve a hétfőt, amikor kezdődött a tábor."
"Gyermekem nagyon jól érezte magát, csak pozitív visszajelzést kaptam tőle. Bár az utolsó két napon már nagyon fáradt volt, mégis lelkesen jött a táborba. Nagyon szeretném, ha folytatódna ez a kezdeményezés!"
"A gyermekem jól érezte magát a táborban, és sokat is ügyesedett!"
"Gyermekem nagyon pozitívan állt a dologhoz. Tetszett neki a sok játék, minden nap gyakorolt, miután hazamentünk."

Néhány vélemény a haladó - 12-13 éves - gyerekektől

"Nagyon örültem, hogy egy hét alatt ennyit javultam a pingpongban!"
"Rendkívül változatos, de fárasztó napok voltak. Nagyon tetszett."
"Nagyon sok pozitív élményem volt a tábor ideje alatt."
"Nagyon jó volt a tábor, én nagyon élveztem. Csak pozitív élményben volt részem."