Sportágválasztó - pingpongválasztó

 

Sportágválasztó - Körösi iskola nyári tábor

Nyár: tengerpart, Balaton, üdülés, kirándulás. A pingpong háza táján mégsem áll meg az élet. A szünidő első és második hetében lezajlott sikeres, jó hangulatú asztalitenisz tábort követően meghívást kaptunk a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola sportágválasztó nyári táborába, hogy tartsunk egy kedvcsináló foglalkozást az ott táborozó gyerekek részére. 

Sportágválasztó - egy kis asztalitenisz

Július 18-án délelőtt ¾ 10-kor Bencével, Danival, Marcival és Gergővel (Blaskovits Bence, Becsák Dániel, Kovács Marcell és Puskás Gergő) az iskola előtt találkoztunk. Az iskola igazgatója, Weinber Róbertné (Edina néni) és a tábor vezetője, Solti Réka tanárnő (Réka néni) fogadtak bennünket. A harminc gyereket gyorsan két csoportba osztották.

Sportágválasztó - Körösi Iskola  Sportágválasztó - Körösi Iskola   Sportágválasztó - Körösi iskola

Először a kicsikkel, főként első és második osztályosokkal játszottunk. Lelkesen figyelték a fiúk bemutató játékát, szökdeltek a bóják között, nagy igyekezettel pattogtatták a különböző labdákat. Megtanulták a helyes ütőfogást és azt, hogyan álljanak az asztalnál. Természetesen mindnyájan szerettek volna pingpongozni is. Bence, Dani, Marci és Gergő adogatták a labdákat, a gyerekek pedig megpróbálták visszaütni nekik (ami a fel-feltámadó szél miatt nem mindig volt egyszerű feladat).

Sportágválasztó - Körösi iskola

A másik csoportban nagyobb gyerekek voltak. Akadt közöttük olyan, aki egészen jártasnak bizonyult a játék szabályaiban, aki már pingpongozott, vagy aki még soha nem fogott ütőt a kezében és csak most ismerkedett a sportággal. A foglalkozás végére ők is vissza tudták adni a labdát. Az egyik asztalnál, az ügyesebbek között, kis versengés is kialakult.

Sportágválasztó - Körösi iskola

Találkozzunk szeptemberben a pingpong edzéseken!

Nagyon hasznos délelőttöt töltöttünk el a táborban. A köszönő szavak mellett még egy kis édességgel is kedveskedtek nekünk a szervezők. Biztos, hogy a programon részt vett gyerekek közül többen is ott lesznek a szeptemberben kezdődő keddi és pénteki edzéseken, hogy ezt a szép sportágat jobban megismerjék, és magasabb szinten műveljék.

Köszönet a fotókért a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolának