dmtk-asztalitenisz_ii-csapat.jpg

A DMTK Asztalitenisz szakosztálya rendkívül büszke rá, hogy egy sokszoros magyar bajnok, kadett és junior Európa bajnok is hétről hétre részt vesz a bajnoki fordulókon Patóné Wirth Veronika személyében. Nem beszélve arról a gesztusról, hogy Veronika 100%-os teljesítménye ellenére sem az első csapatban kíván játszani, hanem a DMTK II. csapatát erősíti, ahol a páros mérkőzéseket egy tehetséges kislánnyal - saját lányával - Pató Annával vívja. Kettőjük felkésztését Papp József edző irányítja.
 
Az őszi fordulóban Veronika és Anna mellett több játékos is helyet kapott a csapatban. Közülük Kiss Tamás volt leginkább eredményes. Tóth István eredményességét elfoglaltsága befolyásolja, mert sem az edzéseken sem a versenyeken nem tud több esetben megjelenni. Pedig játéktudására szüksége lenne a csapatnak. Az egy évet balasete miatt kihagyó Takács László teljesítménye pedig meglehetősen hullámzó.
 
Csik Miklós egy sor további játékosnak szavazott még bizalmat. Így asztalhoz állt még a DMTK II. csapatának mérkőzésein Dr. Sebessy László, Takács József, Gál Csaba, Császár Csaba és Török Zoltán is. Dr. Sebessy és Takács József nyert már mérkőzéseket, de a többiekhez hasonlóan lelkesedésük nem pótolhatja kevés rutinukat egy olyan mezőnyben, amelyben szép számmal szerepelnek korábban felsőbb osztályban is versenyző játékosok.
 
A II. csapata az őszi fordulóban a IX.helyen végzett, amely Patóné Wirth Veronika kiemelkedő teljesítményének köszönhető. A tavaszi fordulóban nagyban javítja majd a csapat esélyét, hogy kislányával együtt rendszeresen a csapat rendelkezésére áll. Nem lenne  ezek után meglepetés, ha a csapat tovább lépegetne felfelé a tabellán.
 
{itpsharepoint}

A DMTK Asztalitenisz szakosztálya rendkívül büszke rá, hogy egy sokszoros magyar bajnok, kadett és junior Európa bajnok is hétről hétre részt vesz a bajnoki fordulókon Patóné Wirth Veronika személyében.

Nem beszélve arról a gesztusról, hogy Veronika 100%-os teljesítménye ellenére sem az első csapatban kívánt játszani, hanem a DMTK II. csapatát erősíti, ahol a páros mérkőzéseket egy tehetséges kislánnyal - saját lányával - Pató Annával vívja. A II. csapat őszi fordulóbeli IX.helye elsősorban Veronika kiemelkedő teljesítményének köszönhető, de Pató Anna is többször meglepte az ellenfeleket. Kettőjük felkésztését Papp József edző irányítja.

Az őszi fordulóban Veronika és Anna mellett több játékos is helyet kapott a csapatban. Közülük Kiss Tamás volt leginkább eredményes. Tóth István, a másik tehetséges versenyző eredményességét elfoglaltsága nagyban befolyásolta, mert sem az edzéseken sem a versenyeken nem tudott több esetben részt venni. Pedig játéktudására szüksége lett volna a csapatnak. Az egy évet balasete miatt kihagyó Takács László teljesítménye pedig még meglehetősen hullámzó volt.

A tavaszi forduló már gyengébbre sikeredett a csapatnak. Wirth Veronika és Pató Anna ritkábban álltak a csapat rendelkezésére. Ennek következtében az őszi lendület kissé alábbhagyott, és egy hellyel még hátrább is csúszott a csapat az őszi helyezéshez képest. Az elért X. hely még így is szép teljesítmény, bár a megszerzett 10 pont elég sovány.

Csik Miklós egész évben egy sor további játékosnak adott játéklehetőséget. Asztalhoz állhatott a DMTK II. csapatának pingpong mérkőzésein Dr. Sebessy László, - a másfél év után visszatérő - Lanczmann Antal, továbbá Takács József, Gál Csaba, Császár Csaba és Török Zoltán is. Közülük Dr. Sebessy Lanczmann és Takács József nyertek mérkőzéseket, de - a többiekhez hasonlóan - lelkesedésük nem pótolhatja a rutin hiányát egy olyan mezőnyben, amelyben szép számmal szerepelnek korábban már felsőbb osztályokat is megjárt játékosok.

Az tavaszi fordulók - az őszi mérkőzéshez hasonlóan - az első csapattal való megmérkőzéssel ért véget. A tét nélküli, jó hangulatú találkozót fölényesen nyerte az első csapat. Igaz, a második csapatban olyan játékosok is helyet kaptak, aki keveset, vagy még egyáltalán nem játszottak a bajnokságban. Így állhatott asztlahoz Szertics András, Szentgyörgyi Anita és Budai Barbara is.

Az utolsó forduló befejeztével azért maradt nyitott kérdés a csapat számára. Kérdéses, hogy a szakosztály jelen anyagi helyzete lehetővé teszi-e, hogy a következő szezonban is asztalhoz álhassanak. A játékosok azonban bíznak a jövőben, és már készülnek a nyári edzésen való kemény munkára.

 

{itpsharepoint}