Török Anna a harmadik helyen végzett

Területi ranglista verseny 2014.11.09.

Jó választás volt. A DMTK 16 éves versenyzője, Török Anna, ugyanis ott akart versenyezni, ahol népesebb a mezőny. A területi ranglista versenyeket mindig két helyszínen rendezik meg, de egy időben. Külön a kelet-magyarországi, és külön a nyugat-magyarországi régió számára. Így a DMTK versenyzője Szarvas és Lengyeltóti közül választhatott, és ő ez utóbbi mellett döntött. És eltalálta. Lengyeltótiban ugyanis 25 lány versenyzett, míg Szarvason csak 9 fős volt az ifi leány mezőny.

Akár többen is lehettek volna mindkét helyszínen, de a verseny egybeesett az ITTF (International Table Tennis Federation – Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) által az ifjúsági és a serdülő korosztálynak rendezett nemzetközi körút szombathelyi állomásával. A legjobbak így azon vettek részt.

Török Anna ebben az évben is későn rajtolt a pontszerzésre. Összesen csak két ranglista versenyen tudott részt venni. Sem az Országos Ifjúsági Bajnokságon, sem a szeptemberi Szekszárd Kupán nem álhatott asztalhoz iskolai elfoglaltsága miatt. (Tudvalevő, hogy Anna a pesterzsébeti Német Nemzetiségi Gimnázium kitűnő tanulója.) Ennek köszönhetően az ifjúsági leány ranglistán az 53. helyet foglalta el, és a 25 indulóból 14-en is jobb ranglistahelyezéssel rendelkeztek, mint ő.

 Területi Ifjúsági Ranglista Verseny 2014.11.09.

Anna egy győzelemmel és egy vereséggel vette az első akadályt, és bejutott a legjobb 16 közé. Ott szép és okos játékkal biztosított helyét a 8-as főtáblán. A négy közé jutásért folytatott küzdelemben már nem volt annyira magabiztos, mint korábban. 2:0-s vezetés után ellenfele kiegyenlített, és csak az ötödik szettben dőlt el, hogy Anna játszhat a döntőbe jutásért. Ott azonban 1:0-s vezetés után meglehetősen simán kapott ki 1:3 arányban. A harmadik helyezés azonban így is szép volt tőle, hisz a kitűzött cél a főtáblára kerülés volt. Ezzel a teljesítményével Anna az 53. helyről a 40. helyre lépett előre.

Anna szeretett volna a páros küzdelmekben is részt venni, de a mellésorsolt tolna megyei kislány nem érkezett meg. Így a további pontszerzési remények szertefoszlottak.

Nyugat-Magyarország 2014. évi Ifjúsági Területi Ranglista Verseny eredménye:

  1. 1. Zs.Szabó Kira Postás SE
  2. 2. Kiss Réka Univer-Sport Kft.
  3. Orosz Sára Turris SE és Török Anna DMTK

Anna a felnőtt korosztályban párosban és egyéniben is asztalhoz állt. A páros mérkőzéseken 6 kettős vett részt. Anna egy soproni leány mellett próbálkozott, de végül a selejtezőből nem sikerült tovább lépniük.

Területi Felnőtt Női Ranglista Verseny 2014.11.09.

A felnőtt női egyéni szakágban 12-en versenyeztek összesen, és Anna bejutott a legjobb nyolc közé. Ennél többre azonban nem futotta.