Régiós bajnokság, Gyál

Asztalitenisz régiós bajnokság - Gyál

Miközben Tárnokon javában folyt a közdelem a Pest megye „B” Dél csoport bajnoksága negyedik fordulójában, elindult egy régiós bajnokság is Gyálon. Egyszerre két forduló kerül megrendezésre DC rendszerben. 

A játék két egyéni mérkőzéssel indul, majd a páros következik, végül pedig a másik két egyéni zárja a sort. A bajnokság végeztével a legjobb csapatok érem díjazásban részesülnek. Természetesen a játékszínvonal elmarad a bajnokságokon megszokottól, de csupa lelkes, pinpong-ot szerető ember sportszerű csatája ez. És a végén innen is kikerülhet utánpótlás, miután a sportolók szokták a verseny hangulatát és stresszét.

A DMTK Törekvők csapatában Kovács Bence és Szeltner Zoltán álltak asztalhoz. A sorsolás kedvezően alakult a számukra, valójában egyik ellenfél sem késztette őket kemény erőbedobásra. Természetesen ez nem von le semmit játékuk értékéből, és a további fordulókban lesz még lehetőségük keményebb csatákra. A két fiatal mindkét mérkőzését 5:0 arányban hozta a Pakonyi Tirpingpong és a Gyáli Sikerre Törők csapata ellen.

A DMTK Igyekvőknek azonban mindjárt az elején figyelniük kellett. A Kovács László é Török Zoltán alkotta csapat az első akadályt sikerrel vette, és a Gyáli MilÁr ellen 3:2 arányban győzedelmeskedett. A Gyáli Seniorok azonban ugyanilyen arányban kerekedtek felül. Így egy 3:2-es győzelemmel és egy 2:3-as vereséggel várják a folytatást, azaz október 18-át.