IV. Vörös János Asztalitenisz Emlékverseny

 Asztalitenisz Kunszentmiklós

Mindig elszomorító látni, hogy miként csökken a sportoló fiatalok száma az életkor előre haladtával. Ez a dolgok rendje, mondhatná bárki, ha nem 15-16 éves fiatalokról lenne szó.

Az idén már a IV. Vörös János Asztalitenisz Emlékversenyt rendezték meg Kunszentmiklóson, ahol csak az újonc kategóriában volt népes a mezőny. A „legidősebb”, 1998-1999-es születésű sportolók azonban már alig voltak. A lányoknál összesen ketten neveztek. Hogy mégis legyen lehetőségük több játékra, összevonták őket a 2000-2001-ben született versenyzőkkel.

A fiuknál is csak hatan álltak asztalhoz az ifjúsági korosztályban. Természetesen lehet különböző feladatokat adni a versenyzőnek így is, hogy mit kell csinálnia, mire kell figyelnie. De akkor meg nem a győzelem a tét a számára, hanem az, hogy képes-e végrehajtani verseny körülmények között egy adott feladatot. Mégis úgy gondolom, egy versenyen a versenyzés a lényeg, és szomorú, ha ezt a lehetőséget nem használjuk ki.

A lányoknál az 5. korcsoportban (1998-1999) és az összevont korcsoportban (1998-2001) a DMTK versenyzője, Török Anna nyerte a versenyt szettveszteség nélkül.

Török Anna az V. korosztály győztese

A fiuknál az 5. korcsoport (1998-1999) versenyében Kovács Bence a II. Kovács Dávid és Kocsis György a III. helyezést szerezte meg.

Kovács Bence II. Kovács Dávid és Kocsis György III. lett Kunszentmiklóson az V. korosztályban

A fiúk 4. korcsoportjában Szeltner Zoltánnak sikerült kiharcolnia a II. helyet. (Kovács Bence és Szeltner Zoltán felkészítését Kelemen József segíti.)

Szeltner Zoltán a IV. korcsoportban II. helyezést ért el