Budai Pingpong Klub DC csapatverseny

Budai-PingPong-Klub DC-csapatverseny 2013.10.27

20 csapat nevezett a Budai Pingpong Klub 2013.10.27-én megrendezett DC csapatversenyére. Ebben a rendszerben két főből álló csapatok küzdenek egymással. Páros mérkőzéssel kezdenek, majd mindkét játékos egyéniben is asztalhoz áll az ellenfél mindkét játékosával. Egy ilyen DC komoly igénybevétel minden résztvevőnek, hisz akik legtovább maradtak talpon, azok 20 (!) meccset játszottak, de a legkorábban búcsúzók sem úszták meg kilenc mérkőzésnél kevesebből.

Budai Pingpong Klub DC csapatverseny

Budai PingPong KlubA megyei bajnokságokban játszó csapatoknak is köszönhetően – jó színvonalú, izgalmas meccseket láthattak a jelenlévők. A selejtezőt követően egyenes kieséssel folytatódott a verseny. Ahogy fogytak a résztvevők, egyre kiélezettebbé váltak a küzdelmek.

DC-csapatverseny 2013.10.27 Kovacs-David Kocsis GyorgyA Dunaharaszti MTK színeiben két páros is képviselte magát ezen a versenyen. A Pest megyei csapatbajnokság „B” csoportjában szereplő JENEI Gábor és KISS Tamás mellett két fiatal, KOVÁCS Dávid és KOCSIS György is megmérette magát. A selejtezőben egy csapatot sikerült elkapniuk, de ezen kívül is raboltak meccseket a jóval tapasztaltabb játékosoktól. Mivel két csapat jutott tovább a csoportokból, a további küzdelmektől búcsúzniuk kellett. Tapasztalatszerzésre azonban mindenképpen jó volt ez a verseny a számukra. 

DC csapatverseny 2013.10.27. Budai PingPong Klub Jenei Gábor Kiss TamásA JENEI Gábor – KISS Tamás páros elsőként jutott tovább csoportjából, ahol a későbbi győztes gyáli FLEISCHER Zoltán – KOVÁCS Gergő alkotta pároson még felül tudtak kerekedni. Szoros és kemény küzdelmek vártak rájuk a továbbiakban, de meg sem álltak az elődöntőig. Ott a gyáli kettőssel kellett megvívniuk a továbbjutásért. Kemény, fordulatos mérkőzések következtek, de másodszorra már alulmaradtak. Így a dunaharaszti duó osztozott a III. helyen a TÓTH Kriszta – dr. HEGEDŰS László párossal.

A döntő igazi drámai csatát hozott. FLEISCHEL Zoltánnak és KOVÁCS Gergőnek végül sikerült felülkerekednie a THÉSZ Dorottya – SZÉTTAG Attila alkotta pároson, és ezzel megszerezték a győzelmet.

Színvonalas, küzdelmes verseny volt a javából.