Kelet-Magyarország serdülő területi ranglista verseny Cegléd

Asztalitenisz Kelet-Magyarorszagi Területi Serdülő Ranglista Verseny

November 3-a. Az év utolsó pontszerző versenyére indul Török Anna, a DMTK asztaliteniszezője. Utolsó éves serdülő versenyzőként szeretné megduplázni ranglistapontjait, és a jelenlegi 46. helyről lényegesen előbbre jutni. Játéktudása alapján minden esélye megvan erre.

Kelet-Magyarország serdülő területi ranglista verseny Cegléd

Cegléd VSE Asztalitenisz szakosztályDunaharasztiból alig 45 perc Cegléd. Amióta kész az új autópálya szakasz az M0-on, még csak hajtani sem kell, hogy ilyen gyorsan ott legyen az ember. Pedig az ünnepek miatt meglehetősen nagy a forgalom. Az asztalitenisz csarnok azonban változatlan. Az egykori zsinagógában meglehetősen szűkös a hely a közel hatvan versenyző számára. Szinte lehetetlen a melegítés, pedig még a nehézatlétika teremben is van három asztal. De Cegléd segítsége nélkül nem lehetett volna megrendezni a versenyt, mivel Karcag és Etyek is visszalépett a rendezéstől. 

A verseny a 15 fiú párossal indul. Ragyogó küzdelmeket folytatnak, hogy megszerezzék a főtábla 8 helyének egyikét. A szűk helyen szinte egymást tapossák a nagy helyet igénylő támadó játékukkal. Percenként hangzik fel a „LABDA" vagy az ÁLLJ” felkiáltás, mert a labda gyakran látogat át a szomszéd asztalhoz. Érdekeltség híján a játék szépségének szentelhetjük magunkat, és izgalom nélkül figyelhetjük a fiatalok lendületét és küzdeni tudását.

A versenybe hamarosan bekapcsolódnak a lányok is 14 csapattal. TÖRÖK Annának, mint a DMTK egyedüli női versenyzőjének, mindig vadásznia kell egy társat, ha párosban is akar indulni. Most JOÓLaurával (Kunszentmiklósi Középiskolás DSE) – akivel nagyon jó viszonyban van, de még eddig soha nem játszottak együtt – áll asztalhoz. Szerencséje van a két lánynak, mert egy hármas csoportba kerülnek. Így egy győzelem is elég a főtáblához.

Első meccsüket a FEHÉR Zsófia Eszter (A.S.E. Orosháza) - BÉRES Zsófia (Postás SE) kettőssel szemben vívják, de csak a második szettben sikerül végre felvenni velük az iramot. Ennek ellenére 3:0-s vereséggel zárják ezt a fordulót. A következő mérkőzésük egy szintén erre az alkalomra összeállt páros ellen folyik, akik azonban nem tanúsítanak különösebb ellenállást. A 3:0-s győzelemmel biztos bejutók a főtáblára.

Közben a fiúknál már javában folyik a verseny a főtáblán. Szebbnél szebb labdamenetek követik egymást, és a kemény küzdelemben több esélyes páros is hamar elvérzik. Talán a KISVARGA Benjámin (Pénzügyőr SE) – SZABÓ Bence (BVSC-Zugló) az egyetlen kiegyensúlyozott páros, szinte szettet sem vesztve jutnak a döntőig. A másik ágon NAGY Norbert (Budaörsi SC) - IVÁN Bertold (Budaörsi SC) kettős keményen küzd azért, hogy ők is a döntőbe kerüljenek. Ez végül öt szettben sikerül is nekik, de ott Kisvargáék szinte ledarálják őket, és sima, 3:0-s eredménnyel ők nyerik a párosok versenyét.

I.

KISVARGA Benjámin Pénzügyőr SE
SZABÓ Bence BVSC-Zugló

Asztalitenisz serdülő verseny Cegléd

II.

NAGY Norbert Budaörsi SC
IVÁN Bertold Budaörsi SC

III.

MEDVEGY Ákos Szarvasi Körös ASE
NAGY Béla Szarvasi Körös ASE

VELKEY József Ceglédi VSE
SCHMIDT Máté Ceglédi VSE 

A lányok is folytatják a játékot,most már a főtáblán. TÖRÖK Anna (Dunaharaszti MTK) és JOÓ Laura mérkőzése a SÉLLEI Anett (Orosháza) - OROSZ Adrienn (Ceglédi VSE) páros ellen egész jól alakul. Minkét lány kiválóan játszik, és már 2:0-ra vezet! Ezután két felejthető szett következik, amely után 2:2-re alakul az állás. A döntő szett így aztán igen csak izgalmas… Térfélcserénél az ellenfél két ponttal vezet… Mindig egy lépéssel előrébb vannak, egészen 9:9-ig. Vajon melyik páros bírja jobban? Az ellenfél hálóba üti a szervát, 10:9… majd a következő labdát is elütik! Megtörténik, amit ettől az alkalmi párostól senki nem várt, már az elődöntőben vannak!

A Statisztika PSC párosa következik. KORDA Kitty és HARASZTOVICH Fanni meglehetősen képzett és összeszokott játékosok. Ennek ellenére az első szettben a két lányt meglepetés éri, pontot veszítenek. A következő menet azonban már 1:1. A harmadik szettben a két lány megint magára talál, és megfogadva a kuntszentmiklósi edző, Szekeresné Judit tanácsait, gyönyörű játékkal visszaveszik a vezetést. A statisztikás lányok hamar megtalálják az ellenszert, és mire Anna és Laura észbe kapnak, már vége is a meccsnek… Szinte kiütik a két lányt az utolsó két szettben. Ennek ellenére nem kis fegyvertény a III. helyezés, amelyen az őket a csoportmeccsen megverő FEHÉR Zsófia Eszter(A.S.E. Orosháza) - BÉRES Zsófia (Postás SE) kettőssel osztoznak.

Még tart a leány párosok küzdelme, amikor megkezdődik a 30 fiú egyéni csoportmérkőzése. A szemünk azonban a lányokon van, ezért a csoportmeccseknek nem szentelünk különösebb figyelmet, amíg a döntő be nem fejeződik.

I.

KORDA Kitty Statisztika PSC
HARASZTOVICH Fanni Statisztika PSCl

Serdülő asztalitenisz verseny Cegléd

II.

VESZELY Klaudia Postás SE
SZOBOSZLAI Laura Luca Postás SE

III.

FEHÉR Zsófia Eszter A.S.E. Orosháza
BÉRES Zsófia Postás SE

TÖRÖK Anna Dunaharaszti MTK
JOÓ Laura Kunszentmiklósi Középiskolás DSE
 

Már két óra is elmúlik, mire a 28 fős lánymezőny is elstartol. TÖRÖK Annának megint szerencséje van, hármas csoportba kerül. Megint farkasszemet nézhet az orosházi FEHÉR Zsófia Eszterrel, akivel a páros csoportmérkőzésen már találkozott. Anna nagyon nem találja magát, ellenfele könnyedén viszi az első szettet. A második szettben mind a két lány egyformán gyengélkedik, fej-fej mellett haladnak 15:15-ig. Végül az orosházi kislány kerekedik felül, és már 2:0-ra vezet… TÖRÖK Anna kínkeserves játékkal hozza a következő két szettet. Felcsillan a győzelem esélye, de az ötödik szettbeli játéka esélyt sem ad a győzelemre.

A következő forduló kunszentmiklósi ellenfelet hoz a számára. VENDÉGH Rékának azonban csak néhány szép labdamenet jut. Anna végig fölényben van, és 3:0-ra hozta is a mérkőzést. Ezzel felkerül a 18-as főtáblára.

TÖRÖK Anna most VESZELY Klaudiával (Postás SE) áll szemben az asztalnál. Klaudia óvatosan kezd, de így is meggyőzően nyeri az első szettet. Anna messze nem a tőle megszokott játékát mutatja. A szünetben azonban történt valami? Anna szinte lemossa ellenfelét, aki alig találja a labdát! Valami ilyen játék az, amire szükség van! A lendület azonban hamar elapad, ahogy elkezdődik a következő szett. Klaudia, ha nem is fölényesen, de magabiztosan irányítja a mérkőzést, épp úgy, a negyedik szettben is. Anna játékát látva Klaudia győzelme egy percig sem forog veszélyben. Török Anna búcsúzik a további játéktól.

Közben a fiú egyesben a BVSC-Zugló versenyzője, KERESZTÉNY Ádám megállíthatatlanul, alig néhány szettet veszítve menetel a döntőig. A páros versenyektől a főtábla első fordulójában búcsúzó versenyző most 3:2 arányban szerzi meg a cseppet sem könnyű győzelmet klubtársa, SZABÓ Bence előtt. A párosban győztes Kisvargának most a III. hellyel kell beérnie Schmidt Mátéval, a Cegléd VSE versenyzőjével együtt.

I.

KERESZTÉNY Ádám BVSC-Zugló

II.

SZABÓ Bence BVSC-Zugló

III.

KISVARGA Benjámin Pénzügyőr SE
SCHMIDT Máté Ceglédi VSE

A torna utolsó mérkőzése következik. Az asztal egyik oldalán FEHÉR Zsófia Eszter (A.S.E. Orosháza), aki minden meccsét 3:0 arányban nyerte, a másikon HARASZTOVICH Fanni (Statiszitka PSE), aki keményen megküzdött a döntőbe jutásért. Vajon van-e esélye a ranglista 10. helyezettjének, hogy legyőzze a ranglista élén álló, nála közel három évvel idősebb orosházi lányt?

Az első játszmában mindketten csak kóstolgatják egymást. Zsófi magabiztosabban, rutinosabb játékot játszik. Fanni szellemesebbet. A rutin kerekedik felül, 1:0 Zsófi javára. De most fordul a kocka, Fanni játéka két szetten keresztül is eredményesebb. Érik a meglepetés? Nos, a játék folytatása nem hagy kétséget senkiben a felől, hogy miért Zsófi vezeti a ranglistát. A következő szettben kiegyenlít, majd az ötödikben látványos játékkal, nagy fölénnyel győzi le ellenfelét és szerzi meg a torna I. helyét.

I.

FEHÉR Zsófia Eszter A.S.E. Orosháza

II.

HARASZTOVICH Fanni Statisztika PSC

III.

KORDA Kitty Statisztika PSC
BÉRES Zsófia Postás SE

Nagy létszámú, a körülményekhez képest jól megszervezett versenyen vehettünk részt, ahol szép, látványos és küzdelmes meccsekben lehetett részünk mind a fiúk, mind a lányok jóvoltából.