Asztalitenisz szakkör

Mutasd meg tanítványodnak, hogy zsenge tudását használva képes olyan eredmények elérésére, amilyenekről addig nem is álmodott! Ez önbizalmat ad neki, és meghozza a kedvét ahhoz, hogy akarjon jobb lenni. Ám ügyelj arra, hogy önbizalma ne ösztönözze megelégedésre, ne váljék elbizakodottá. Ezért villants fel előtte további célokat, melyeket kemény, kitartó szorgalommal érhet el. Szeresse meg a játékot, és ismerje meg minél több fiatal!

Efféle gondolatok ösztönözhették a DMTK asztalitenisz szakosztályának vezetőjét, Csik Miklóst (Miki bácsit), amikor felvetette, hogy hozzunk létre egy pingpong szakkört a Hunyadi Általános Iskolában azok számára, akik érdeklődnek ez után a gyönyörű sportág után.

Miki bácsi edzőként nem csak a jó játékosok fejlődésére, eredményeire figyel, de hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésére is. Nem csoda, hisz ő volt az, aki 2003-ban újraindította Dunaharasztiban az asztaliteniszt. A Hunyadi Általános Iskola tanulói közül többen is jó eredményeket értek el a DMTK Asztalitenisz szakosztálya színeiben, akik még ma is tagjai a szakosztálynak.

A pingpong szakkör szeptemberben létre is jött, és azóta is szorgalmasan gyakorolunk a mára már 25 főre duzzadt létszámmal. Aztán januárban gondoltunk egy nagyot, és versenyt hirdettünk a gyerekeknek.

2012. február 4-én, szombaton délben került sor a Kezdők I. városi versenyére, melyre a pingpongszakkör tagjai is meghívást kaptak. A verseny napja igazi téli időjárással köszöntött ránk. A résztvevők létszámát azonban ez nem befolyásolta. Hóakadály ide vagy oda, tizenöt lelkes játékos kezdte meg a bemelegítést. Azok az iskoláskorú gyerekek vehettek részt a versenyen, akik fél évnél nem régebben járnak rendszeresen edzésekre, illetve szakköri foglalkozásokra.

A verseny két csoportban indult. Egy-egy játszma két nyert szettig tartott. Mindenki ügyelt a helyes ütőfogásra, lábtartásra, labdaindításra és átadásra. Láthattunk kitartó labdameneteket, szoros meccseket, önfeláldozó vetődéseket a labdáért. Mindkét csoportban óriási küzdelem folyt, hiszen a csoportok első és második helyezettjei juthattak csak tovább az elődöntőbe.

Az első csoportból Kemény Mátyás (5. oszt. Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk.) veretlenül, Kovács Dávid (8.a Hunyadi János Ált. Isk.) egy vesztett és öt nyert játszmával jutott a legjobb négy közé.

A csoport további eredményei: 1 győzelmet szerzett Pongrácz Bernát (4.c Hunyadi János Ált. Isk.) és a csoport legifjabb versenyzője, Kemény Balázs (2.oszt. Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk.); 2 győzelmet Mihály Alexandra (7.c Hunyadi János Ált. Isk.); 3 győzelmet Egyed Róbert (6.a Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk.) és Horváth Máté (8.a Hunyadi János Ált. Isk.).

A második csoportban Matola Patrik (5.a Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk.) minden ellenfelét legyőzve hét ponttal, Ficsór Réka (7.c Hunyadi János Ált. Isk.) pedig öt ponttal harcolta ki a továbbjutást.

A csoport további eredményei: A csoport legfiatalabb versenyzője, Gulácsi Tibor (3.oszt. Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk.) nem szerzett pontot, de sportszerű, kitartó játékkal egy szettgyőzelmet mondhat magáénak. 1 győzelmet szerzett Seregi Viktória (7.c Hunyadi János Ált. Isk.); 3 győzelmet Szabó Márton (6.c Hunyadi János Ált. Isk.); 4 győzelmet Kocsis György (7.c Hunyadi János Ált. Isk.), Kristóf Attila (8.a Hunyadi János Ált. Isk.) és Lébenguth Edvárd (5.oszt. Grassalkovich Antal Ált. Isk.).

A középdöntőben Kemény Mátyás és Ficsór Réka csatájából a Kőrösi Iskola tanulója került ki győztesen. A másik ágon Kovács Dávid legyőzte Matola Patrikot, így a döntőt Kemény Mátyás és Kovács Dávid játszotta. A csoportmérkőzésben korábban már találkoztak egymással. Akkor is, s a döntőben is szoros küzdelmet vívtak. Ezúttal Kovács Dávid bírta jobban a hajrát, így ő lett a verseny győztese.

A Kezdők I. városi versenyének végeredménye:

  I. hely: Kovács Dávid (8.a Hunyadi János Általános Iskola)

 II. hely: Kemény Mátyás (5. oszt. Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)

III. hely: Matola Patrik (5.a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)

IV. hely: Ficsór Réka (7.c Hunyadi János Általános Iskola)

A versenyt Miki bácsi vezette, akinek olyan segítői voltak mint Sós Tibor és Kiss Tamás. Mindhármuk munkáját köszönöm valamennyi kezdő nevében.

Az eredményhirdetés után a legkitartóbbak még játszhattak, illetve megfigyelhették, hogyan játszanak a nagyok. Tibi és Tomi ugyanis egy kis bemutatót tartott számukra. A résztvevők jó hangulatban és nagy tervekkel tértek haza. Azóta többször is elhangzott a kérdés: Mikor lesz a következő ilyen verseny?


Készülünk rá és várjuk.

Kovácsné Mester Ágnes
szakkörvezető