20111015 wirth-veronika

Wirth Veronika, a korábbi junior és kadett Európa bajnok, kilencszeres magyar bajnok egyéniben, női párosban és vegyespárosban, 11 évvel azután, hogy felhagyott az aktív sportolással, Csik Miklós - a DMTK Asztalitenisz szakosztályának vezetője - invitálására kezdte el látogatni az edzéseket. Papp József asztalitenisz edzővel egyetemben szakmai tanácsaival segítette az utánpótlás nevelését.

Két év telt el így, ami meghozta kedvét Veronikának a játékhoz, és ez év októberében újból asztalhoz állt.  Bemutatkozása a DMTK II. csapatában kiválóan sikerült, mert - bár nem az idény elejétől játszott a Pest megyei CSB fordulóin - hozta az összes egyéni meccsét, így az egész szakosztály legjobbjának bizonyult.

20111015 wirth-veronika pato-annaKülön öröm a számára, hogy a páros meccseket lányával, Pató Annával játssza. Anna szorgalmas munkával 13 évesen biztosította be helyét a DMTK II. csapatában. Teljesítménye fokozatosan javult, és az őszi idény végére már több nyert meccset mondhat magának, mint jónéhány idősebb és rutinosabb csapattársa.

Hamarosan indul a tavaszi forduló, ahol az I. csapat győzelemre esélyes - 3 ponttal vezet a 2. helyen álló Gyál csapata előtt -, a II. csapatnak pedig a középmezőnybe jutás a feladata.