• Pest megye I/BC Dél
    DMTK IV.
  • Pest megye I/BC Dél
    DMTK VI.

A hazaiak régi, „minden hájjal megkent”, tapasztalt rókákból álló II. csapat fogadta őket. Ezért gondoltuk mi már a bajnokság elején azt, hogy nem igazán szerencsés gondolat a B és a C osztály ilyen formában történő összevonása. Egy ilyen csapat ellen nehéz megállapítani a teljesítményt, mert ki tudja, hogy a vendéglátóink mennyi energiát adtak bele az amúgy is nekik álló meccsekbe.

A csapat kapitánya Kovácsné Mester Ágnes, ezért úgy döntött, hogy bizonyára motiváló lesz a lányoknak, ha szettenként is rögzíti az eredményt. Mert ebből a nézetből már kicsit másképp festhet a dolog. Mert ha esetleg félvállról is vették a tápiógyörgyiek a játékot, időnként azért kemény ellenállást tanúsítottak a lányok.

Török Réka például egy ismerkedős, gyenge szett után kétszer is végig Faragó Sándor nyomában haladt. Ezután Molnár Lacit váltó Varró Zsoltot – egy gyors szett-vereséget követően – Réka kétszer is megszorangatta, a másodikban 16-14-re le is győzte. Sajnos a negyedik szettben már Zsolt irányította a játékot. Mohácsi Bencének az első szettben okozott némi meglepetést Réka, aki csak 12:10-re tudta elvinni a játékot. Igaz, utána Réka már sok mindent nem tudott tenni ellene. Végül Németh Sándortól két gyengébbre sikerült szett után rabolt egyet, még ha minimális különbséggel is, viszont a negyedikben is szépen tartotta magát.

Kriszt Klaudiának Németh Sándor ellen nem sok esélye volt, de Faragó Sándor egy fölényes szettgyőzelmet követően kétszer is épphogy nyert (10-re és 9-re), és csak a negyedik szettben talált újra önmagára. Klaudia Varró Zsoltot is szorongatta. Egy elkapkodott első szettet követően meggyőző fölénnyel nyert, és a harmadikat is csak 12:10-re veszítette el. A negyedikben azonban újból kicsúszott a kezéből az irányítás. Klaudia utolsó mérkőzésén az első szettben Mohácsi Bencét is meglepte, aki csak 16-14-re tudta leverni. Természetesen ezután már Bence is komolyan vette a dolgot, és ennek megfelelően könnyű győzelemmel hozta a szetteket.

Kovács Dorina már a mérkőzés elején sem érezte túl jól magát, ennek köszönhetően eléggé alul teljesített. Így a harmadik körben Kovácsné Mester Ágnes vette át a helyét. Bár Faragó Sándornak ő sem jelentett különösebb kihívást, annál inkább Varró Zsolt számára, aki ez első szettet ugyan még nyerte 13:11-re, azt követően már csak a harmadikban tudott komolyabb ellenállást produkálni.

Bakó Jázmin Molnár László játékát nem érezte igazán, ahogy Mohácsi Bencéjét sem. Németh Sándor ellen azonban már időnként felvillant, volt egy 12:10-es veresége is. Végül Faragó Sándor ellen két soros szettet is játszott.

Az eredményeket így vizsgálva egy kicsit másképp mutat, mintha csak a 17:1-es végeredményt néznénk. Még talán azok számára is, akik sem a haraszti, sem a vendéglátók játékosait nem ismerik. 😊

Hajrá lányok, hajrá DMTK!

Edzésidőpontok

Csapatok csoportok 2021 22