• NB II. Dél-Kelet
    DMTK I.

62Rangadóra gyűlt a nagyszámú érdeklődő (1 cserejátékos és 1 hozzátartozó) a kecskeméti oroszlánbarlangban a férfi NB II. Dél-Kelet csoportjában, hiszen a tabellán 1 pont előnnyel második Kecskeméti Spartacus SK-hoz látogatott az ebben az osztályban újonc, és talán némi meglepetésre a dobogóért harcoló haraszti alakulat.

A mérkőzés végeredményét némiképp előre vetítette, hogy a haraszti keménymag már reggel 9 órakor az elérhető éttermek felől érdeklődött a vendéglátóknál.

Ezzel együtt ígéretesen indult az összecsapás a számunkra. Az 1-1-re hozott párosok után Szimán Attila viszonylag simán verte a hazaiak még csak serdülőkorú, ennek ellenére második számú játékosát, Polónyi Nórát és Kis Tomi is megizzasztotta a komoly NB I-es rutinnal rendelkező Pávics Pétert.

Ezután a papírforma szerinti 1-es és 2-es játékosunk lépett asztalhoz a hazaiak 3-as és 4-es játékosa ellen, így akár az első egyéni kör után a vezetésben is reménykedhettünk. Ám Fest Attila drámai csatában, roppant peches körülmények között kapott ki döntő szett 10-8-ról Gyetvai Ákostól, míg Szép Gábor 7, szinte tökéletesen lejátszott labdamenet után simán vesztett Jádi Dominik ellen. Amikor a következő körben 2-1 6-1-ről Gyetvai Ákostól is kikapott, már borítékolható volt, hogy itt a vendégek számára sok babér nem terem.

43A végére kialakuló, talán igazságtalanul nagyarányú hazai győzelemhez Szép Gábor indiszponáltsága mellett Jádi Dominik nagyszerű játéka járult hozzá leginkább.

Azért a harasztiak is elkönyvelhettek, kisebb-nagyobb részsikereket. Szimán Attila például a felnőtt férfi bajnokságban duplájára növelte az utánpótláskorú lányok ellen aratott sikereinek számát. Úgy tűnik, Fest Attila is leginkább arra volt kíváncsi, hogy lenne-e keresnivalója egy serdülő lány utánpótlás versenyen. Tulajdonképpen ebből a nézőpontból akár elégedett is lehet Polónyi Nóra elleni győzelmével.

Bárhogy is, a történtek után napirendre került a covid elleni visszavágót szűk 3-2-es győzelemmel záró Polgár „Télapó” László reaktiválása.

A mérkőzés több tanulsággal is szolgált. És bár kereshetnénk a kifogásokat, hiszen volt, akinek a délelőtt 10 órai kezdés volt lehetetlenül korán, volt, akinek minimum 2 méter hiányzott hosszában a teremből, hogy igazán ki tudjon bontakozni, tagadhatatlan, hogy a hazai csapat megérdemelten győzött.

(A folyosói pletykák szerint a szakosztály vezetője már fogalmazza a jövő szezonra szóló felhívást, mely szerint: „összetartó, az átlagnál jóval szórakoztatóbb/szórakozottabb közösség keresi húzóemberét olyan játékos személyében, aki ebéd, illetve vacsora előtt is hajlandó pingpongozni…”)

Egyéni győzelmek:

DMTK I.
Szimán Attila 2
Fest Attila 1
Kis Tamás 1
Szép Gábor 0

Kecskeméti Spartacus SKKT
Jádi Dominik 4
Pávics Péter 4
Polónyi Nóra 2
Gyetvai Ákos 2

Páros győzelmek:

DMTK I.
Kis Tamás – Szép Gábor 1
Fest Attila – Szimán Attila 0

Kecskeméti Spartacus SKKT
Polónyi Nóra – Pávics Péter 1
Jádi Dominik – Gyetvai Ákos 0

(A képek nem ezen a mérkőzésen készültek!)

Edzésidőpontok

Csapatok csoportok 2021 22