• NB II. Dél-Kelet
    DMTK I.

Kis Tamás - Szép Gábor párosMiután a 2020/21-es szezon NB III. Közép-Magyarország csoport II. helyezettje, a Gödi SC csapata lemondta az indulás jogát, a III. helyezett DMTK I. került fel az NB II-be, a legmagasabb osztályba, ahol eddig a DMTK asztalitenisz csapata valaha is részt vett.

Az elején kérdéses volt a DMTK indulása is, mivel Polgár László komoly gerincproblémákkal küzdött (és az első NB II-es mérkőzést követően fel is kellett hagynia a játékkal), de a csapat két tagja, Kis Tamás és Szép Gábor lelkesedése átbillentett bennünket ezen a dilemmán. Az NB II-ben való indulás azt is jelentette, hogy a DMTK II. számára helyet teremtettek az NB III-ban való induláshoz, igaz, az ott szereplés jogát a Kovács Marcell, Patak Bence, Parti István, Virágh Attila összeállítású csapatnak még ki kell vívnia magának. (Miután az őszi szezonban veretlenül állnak az első helyen, azt gondolom, jogos is ez az elvárás. )

A következő kérdés az volt, hogy azok közül, akik kiharcolták a feljutás jogát, ki lesz, aki visszalép, mert az NB II-höz erősíteni kell a csapatot. Parti István és Virágh Attila számára azonban nem jelentett problémát, hogy az NB III. után és helyett a Pest megyei csapatbajnokság I/A osztályában kellett indulniuk. (Nagy köszönet jár nekik ezért az egész szakosztálytól és a szakosztály vezetésétől.)

Így került be a csapatba Fest Attila és Szimán Attila. Nagy örömünkre szolgál, hogy a tagok között tudjuk Kis Tamást is, aki a DMTK neveltje (nevelőedzője Csik Miklós).
Igen, valóban úgy terveztük, hogy több saját nevelésű tagja is lesz az első és a második csapatnak. Viszont a lehetőségeink és lassan a két év óta körülöttünk ólálkodó vírushelyzet miatt ezt a tervünket el kellett engedni. (2020-ban pl. heti egy(!) asztalitenisz-edzést tudtunk tartani az erőnléti edzések mellett. Mezei futóversenyt már lehet, hogy nyertünk volna, a gyerekek kiváló állóképességgel rendelkeztek, csak éppen az asztalitenisz-tudásuk nem fejlődött ezzel a tervezett mértékben.)

Visszatérve a DMTK I. csapatára: azt gondolom, hogy a rosszul sikerült rajt után (hazai pályán kaptunk ki a jelenleg utolsó előtti helyen álló Újszászi VVSE-től) az őszi fordulóban megszerzett IV. hely kiváló teljesítmény a csapattól. A minden meccsét megnyerő HED-LAND SE elleni vereség borítékolható volt, viszont volt még egy fiaskónk: kikaptunk a három emberrel felálló Békési TE-től, miközben a második helyezett Kecskeméti Spartacus SK-t sikerült legyőznünk hazai pályán. Így aztán az egymás elleni eredménynek köszönhetően velünk azonos pontszámmal a Békési TE került a harmadik helyre az őszi fordulóban.

A teljesítménylistát elnézve sem állnak rosszul a DMTK I. játékosai:

Az osztály 43 játékosából (nem számoljuk bele a 16 mérkőzésnél kevesebbet játszott további 23 játékost)​

Szep Gabor Fest Attila Sziman Attila Kis Tamas
Szép Gábor a 11. (66,66 %) Fest Attila a 15. (61.11 %) Szimán Attila a 21. (52,77 %)  Kis Tamás a 24. (48,27 %)

Tudjuk, a tavaszi szezon sem lesz könnyű, de a csapat elvárása saját magával szemben is az, hogy ennél lejjebb nem szeretnék adni. Ebben pedig az egész szakosztály – amennyire tudja – támogatja őket.

 

Edzésidőpontok

Csapatok csoportok 2021 22